Αρχική | ΔΗΛΩΣΕΙΣ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | ΕΠΑΦΕΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

ΕΠΑΦΕΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΕΠΑΦΕΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Συναγερμού συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόσο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Αναστασίαδης συζήτησε με τον κ. Μπαρόσο το Κυπριακό και συμφώνησαν στην ανάγκη εξεύρεσης τρόπου εξόδου από το αδιέξοδο όπου βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις. Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε την ανάγκη διεύρυνσης της διαπραγματευτικής διαδικασίας με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας έτσι ώστε η Άγκυρα να αναλάβει τις ευθύνες της και συνεισφέρει εποικοδομητικά στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.
Τόνισε την ανάγκη ανάμιξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ενεργό τρόπο στην όλη προσπάθεια για να μπορέσει να διασφαλιστεί η ορθή εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο κ. Μπαρόσο συμφώνησε στην ανάγκη συμφωνίας λύσης το συντομότερο και τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να συνεισφέρει εποικοδομητικά.
Συζήτησαν ακολούθως την εξεύρεση τρόπων στήριξης της κυπριακής οικονομίας εντός του ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου,  ούτως ώστε να εξέλθει της κρίσης και να επανέλθει στο δρόμο της ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος κ. Αναστασιάδης επεσήμανε την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιδείξει ετοιμότητα να παρουσιάσει σαφείς πολιτικές διαχείρισης της κρίσης και προτάσεις στήριξης του χρηματοπιστωτικού συστήματος των χωρών μελών της Ένωσης.
Ο κ. Αναστασιάδης έθεσε επίσης το θέμα της απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από το EFSF και υποστήριξε ότι πολιτικά θα πρέπει να εξευρεθεί ο τρόπος απομόνωσης των ενεργητικών στοιχείων των κυπριακών τραπεζών για τον κύκλο των τραπεζικών εργασιών τους στην Ελλάδα. Ο κ. Αναστασιάδης επεσήμανε επίσης ότι η διατήρηση του φορολογικού καθεστώτος της Κύπρου αποτελεί θέμα ζωτικής σημασίας για την κυπριακή οικονομία. 
Ο κ. Μπαρόσο υπογράμμισε την ανάγκη τήρησης των δεσμεύσεων όσον αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους και την εφαρμογή των συστάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη οι συστάσεις της Επιτροπής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία και για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν προς αντιμετώπιση τους, τονίζοντας την αποφασιστικότητα του ιδίου αλλά και του Δημοκρατικού Συναγερμού για τήρηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Οι επαφές του κ. Αναστασιάδη συνεχίστηκαν με συνάντηση αργά απόψε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σούλτς, και θα συνεχιστούν αύριο με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου  κ. Βαν Ρόμπαϊ.

Share on: Post on FacebookFacebook Add to your del.icio.usdel.icio.us Digg this storyDigg StumbleUponStumbleUpon TwitterTwitter
  • Αποστολή άρθρου Αποστολή άρθρου
  • Εμφάνιση εκτύπωσης Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Προβολη ως Plain Text Προβολη ως Plain Text
Share on: Post on FacebookFacebook Add to your del.icio.usdel.icio.us Digg this storyDigg StumbleUponStumbleUpon TwitterTwitter

Λέξεις κλειδιά για το άρθρο:

Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο

5.00