Αρχική | ΔΗΛΩΣΕΙΣ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | " Μπορούμε να επανακτήσουμε μια δυνατή οικονομία. Θα το πετύχουμε. Και γιατί το θέλουμε και γιατί το μπορούμε! "

" Μπορούμε να επανακτήσουμε μια δυνατή οικονομία. Θα το πετύχουμε. Και γιατί το θέλουμε και γιατί το μπορούμε! "

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
" Μπορούμε να επανακτήσουμε μια δυνατή οικονομία. Θα το πετύχουμε. Και γιατί το θέλουμε και γιατί το μπορούμε! "

Δήλωση Προέδρου Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Αναστασιάδη.

Η σοβαρότητα της κατάστασης της οικονομίας επιβάλλει συμπεριφορές ευθύνης από όλους.

Συνεχίζοντας τις συναντήσεις μου με Ευρωπαίους ηγέτες, πραγματοποίησα αυτές τις μέρες σημαντικές επαφές για την οικονομία στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες. Συναντήθηκα με τους υπουργούς Εξωτερικών και Οικονομικών της Γερμανίας. Συμμετείχα στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με αριθμό Προέδρων και Πρωθυπουργών χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τόνισα ότι η κυπριακή οικονομία αντιμετωπίζει προβλήματα και χρειάζεται τη βοήθεια των εταίρων της. Υπογράμμισα ταυτόχρονα ότι η κυπριακή οικονομία έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και σοβαρές θετικές προοπτικές και ότι αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Σημείωσα ότι είμαστε μια οικονομία που στηρίζεται στις υπηρεσίες. Ότι πρέπει να διασφαλίσουμε την αξιοπιστία μας ως χρηματοοικονομικό κέντρο και ιδιαίτερα τη σταθερότητα του φορολογικού καθεστώτος. Ότι πρέπει να προσφέρουμε κίνητρα για την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Διαβεβαίωσα ότι για μας η ανάπτυξη και η εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών δεν είναι παρά οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος.

Συνάντησα κατανόηση υπό τον όρο ότι θα είμαστε αξιόπιστοι και συνεπείς σε όσα συνομολογηθούν.

Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης η διαπραγμάτευση με την τρόικα. Αναμένουμε το σχηματισμό μιας αξιόπιστης διαπραγματευτικής ομάδας, με πολιτική ευθύνη και τεχνοκρατική κατάρτιση. Το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων πρέπει να οδηγεί σε ανάπτυξη και εξυγίανση της οικονομίας. Η φορο-εισπραχτική λογική που έχουμε δει μέχρι σήμερα δεν μπορεί να είναι η λύση.

Επαναλαμβάνω πως η στάση μας θα είναι στάση ευθύνης απέναντι στους πολίτες και την πατρίδα μας.

Θέλω να απευθυνθώ στην κοινωνία, στους πολίτες. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Στα δύσκολα όμως πρέπει να ήμαστε δυνατοί και μέσα από τις πολιτικές και τις αποφάσεις μας να δίνουμε ελπίδα και προοπτική στον τόπο μας. Περάσαμε ξανά δυσκολίες και τραγικές στιγμές στην ιστορία μας. Και μπορέσαμε να επανακτήσουμε μια δυνατή οικονομία. Θα το πετύχουμε. Και γιατί το θέλουμε και γιατί το μπορούμε.

Share on: Post on FacebookFacebook Add to your del.icio.usdel.icio.us Digg this storyDigg StumbleUponStumbleUpon TwitterTwitter
  • Αποστολή άρθρου Αποστολή άρθρου
  • Εμφάνιση εκτύπωσης Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Προβολη ως Plain Text Προβολη ως Plain Text
Share on: Post on FacebookFacebook Add to your del.icio.usdel.icio.us Digg this storyDigg StumbleUponStumbleUpon TwitterTwitter

Λέξεις κλειδιά για το άρθρο:

Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο

0