Αρχική | ΔΗΛΩΣΕΙΣ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | Οικονομία & Ανάπτυξη

Οικονομία & Ανάπτυξη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οικονομία & Ανάπτυξη

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης παρουσίασε σήμερα συγκεκριμένες προτάσεις που απαντούν στις οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις της κρίσης.

Όπως τόνισε ο κ. Αναστασίαδης «θεωρώ υποχρέωση μου να παρουσιάσω σήμερα, ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ένα περίγραμμα της νέας οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής που πρέπει επιτέλους να θέσουμε σε εφαρμογή. Θέλω να τονίσω την ίδια ώρα, πως με κανένα τρόπο η περίοδος που απομένει μέχρι τον Φεβράρη δεν πρέπει να είναι περίοδος αδράνειας και απραξίας. Πρέπει από τώρα να λάβουμε αποφάσεις και με συνέπεια να τις εφαρμόσουμε.»

Οι προτάσεις που παρουσίασε ο κ. Αναστασιάδης στηρίζονται σε δύο άξονες:
Α) Δημοσιονομική Εξυγίανση
Β) Ανάπτυξη

Ειδικότερα οι δύο άξονες περιλαμβάνουν επιμέρους μέτρα για:

Α) Δημοσιονομική Εξυγίανση
Α1) Εκσυγχρονισμό Δημόσιας Υπηρεσίας
Α2) Εξορθολογισμό Κοινωνικών Παροχών και Δαπανών Υγείας
Α3) Επανεξέταση του Επιχειρηματικού Ρόλου του Κράτους
Α4) Αξιοποίηση της Κρατικής Περιουσίας

 
Β) Ανάπτυξη

Β1) Σταθερή και Αξιόπιστη Φορολογική Πολιτική
Β2) Πολεοδομικά Κίνητρα
Β3) Συμπράξεις Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα
Β4) Μονοθυριδική Πρόσβαση για Επιχειρήσεις
Β5) Προσέλκυση Ξένων Επενδύσεων
Β6) Στοχευμένα μέτρα για Ναυτιλία, Τουρισμό, Υπηρεσίες
Β7) Κίνητρα για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και Ανταγωνιστικότητα

Ο τομέας της Ενέργειας αποτελεί επίσης καταλύτη της αναπτυξιακής τροχιάς της χώρας. Εδώ απαιτείται προσεκτικός σχεδιασμός και αξιοποίηση της διαθέσιμης παγκόσμιας εμπειρίας και τεχνογνωσίας. Αναλυτική παρουσίαση των προτάσεων για τον τομέα της Ενέργειας προγραμματίζεται για το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Η πρόκληση της ανάπτυξης σφραγίζει το μέλλον της Κύπρου και των κατοίκων της. Αυτή είναι η ώρα που χρειαζόμαστε μία υπεύθυνη ηγεσία ικανή να ενώσει τις δυνάμεις του τόπου. Και να εφαρμόσει τις αναγκαίες πολιτικές ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής με σοβαρότητα και αξιοπιστία.

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος Πρόεδρος τόνισε ότι «Η προσπάθεια είναι δύσκολη και στα δύσκολα απαιτείται συλλογικότητα και αποφασιστικότητα. Με αυτά τα όπλα είμαι πεποισμένος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όπως τα καταφέραμε στο παρελθόν, όταν περάσαμε ξανά δύσκολες στιγμές στην ιστορία μας. Θα το πετύχουμε ξανά. Με αξιοπιστία, σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα κερδίσουμε και αυτή τη μάχη.

Ολόκληρη η ομιλία εδώ

Share on: Post on FacebookFacebook Add to your del.icio.usdel.icio.us Digg this storyDigg StumbleUponStumbleUpon TwitterTwitter
  • Αποστολή άρθρου Αποστολή άρθρου
  • Εμφάνιση εκτύπωσης Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Προβολη ως Plain Text Προβολη ως Plain Text
Share on: Post on FacebookFacebook Add to your del.icio.usdel.icio.us Digg this storyDigg StumbleUponStumbleUpon TwitterTwitter

Λέξεις κλειδιά για το άρθρο:

Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο

0